Boktips!

Boktips!

Adrian og Mads har hatt arbeidsuke på hovedbiblioteket. Her kan du lese deres bokanbefalinger!

Dune

Av Frank Herbert

Dune er en sci-fi klassiker skrevet på engelsk av Frank Herbert, på litt over 600 sider, som fortsatt er populær i dag. Dune er den første boken i Dune-serien, og nylig ble første halvdel av boka filmatisert. 

Etter å ha blitt overbevist av Harkonnene bestemte herskeren av universet at Atreides familien og Harkonnene skulle bytte planeter, og det er der historien starter. Paul Atreides, arvingen til familien har begynt å se syner. Syner om framtiden.

Flytteprosessen ble kjapt fullført, men alt gikk ikke som planlagt. På deres nye planet Arrakis får de store problemer, og det oppstår en katastrofe som setter framtiden til Atreides familien på spill.

Hvis du elsker sci-fi og enda ikke har lest Dune så anbefaler jeg boka sterkt.

Anbefalt av Adrian

Aftermath

Av Kelley Armstrong

Boka er skrevet på engelsk av Kelley Armstrong. I boka følger vi hovedpersonene Sky Gilchrist og Jesse Mandal.

Etter tre år har Sky flyttet tilbake til hjembyen sin etter at broren hennes, Luka, ble drept i en skoleskying. Men hun og familien får ingen sympati, for Luka ikke var et offer, han var en av skoleskyterne. Før skoleskytingen hadde Sky og Jesse vært bestevenner, men Jesses bror var en av dem som ble drept. Etter tre år møter Sky og Jesse hverandre igjen og de bestemmer seg for å finne ut av hvem som egentlig sto bak skoleskytingen. Det viser seg å være veldig farlig.

Aftermath er en spennende thriller det er vanskelig å stoppe å lese når du først har begynt.

Anbefalt av Mads

Freaks

Av Jan Tore Noreng

Freaks er en lettlest bok på bare hundre sider, og er den første boka i serien «Gutta».

I boka følger vi Mikkel som nettopp har begynt på videregående. Han sliter med å finne sin plass på skolen, men når han møter tredjeklassingene David, Jan og Prisca tar de ham imot med en gang. Gjennom vennene blir han rekruttert til den religiøse sekten «Jesus Freaks». Det viser seg etter hvert å bli veldig farlig.

Til tider er boka veldig spennende og den passer perfekt for deg som føler at du ikke har så mye tid til å lese i hverdagen.

Anbefalt av Mads og Adrian