Skeive fagbøker

Skeive fagbøker

I 2022 markerer vi Skeivt kulturår siden det er 50 år siden avkriminaliseringen av homofile i Norge.

LHBTQ+ hva for noe? Kanskje du lurer på hva bokstavene betyr, eller kanskje du lurer på noe enda mer dyptgående. Kanskje du vil lese mer om hvordan det er å være trans, eller vil vite hvordan man har sex mellom to jenter. Alt du måtte lure på kan du lese om! Her kommer noen tips til hvor du kan begynne:

Emma – Emma Ellingsen

Emma het Tobias da hun ble født, men har alltid følt seg som jente. Hun har en tvillingbror som heter Truls, men de vokste opp helt forskjellige. Innen 5. klasse var de bror og søster. I denne boka forteller Emma sin historie om å være født i feil kropp.

Mange kjenner Emma Ellingsen fra serien Født i feil kropp eller Generasjon Z. Hun er også stor på Instagram og Youtube. I denne boken kommer du nærmere inn på hennes liv og opplevelse av å være trans i Norge.

Reserver boka i Bibliofil her.

Denne boka er homo – James Dawson

I denne boka knuser Juno Dawson (tidligere James, men går nå under Juno) myter og fordommer og forteller oss hvordan ting egentlig er.

Med delkapitler som “Stereotyper er noe dritt”, “Skeiv sex fra A til Å” og “En guide til å gjenkjenne dine homofile helgener” tar Dawson oss med på en humoristisk ferd i alt du kan lure på om å være skeiv.

Reserver boka i Bibliofil her.

Yay! You’re gay – now what?

Denne engelske boka deler Riyadh Khalaf sin historie om å være skeiv. Khalaf er kjent fra YouTube og han vant MasterChef i 2020. Han gir deg tips til hvordan komme ut, hva merkelappene betyr, gudie til sex og hvordan komme over et brudd.

Dette er guiden for homofile gutter og andre skeive de ikke visste de trengte, eller kanskje sårt trenger. Humoristisk og hjertefølt skriver Khalaf om omtrent alt du noen gang kunne lurt på eller ikke visste du lurte på.

Reserver boka i Bibliofil her.

Gender: A Graphic Guide

Det er mye snakk om kjønn for tiden. Det er store debatter i media om hva kjønn er og hvor mange det er. Om når barn skal lære om det og hvordan. Om hvem som kan dele garderobe med hvem. 16. juni 2022 kom pronomenet hen offisielt inn i norsk ordbok. Hva betyr det?

I denne illustrerte engelske faboka kan du lese mer om kjønn og stereotypier. Skal menn være maskuline? Kvinner feminine? Er det ikke litt mer komplisert enn som så? Dette er en interessant bok som ser på kjønn og stereotypier fra ulike vinkler og perspektiv.

Reserver boka i Bibliofil her.

Queer up – Alexis Caught

Å være skeiv byr på mange utfordringer. Som vi dessverre vet er det ikke alle som aksepterer skeive og som vi feirer i år er det kun 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge. Og i noen land er det fortsatt kriminalisert.

Denne boka er en mer oppløftende bok. Ja, det kan være vanskelig å være skeiv, men også så mye fint! Her deler forfatteren hvordan det var å vokse opp skeiv selv og historier fra andre. Her er det kapitler om mange forskjellige temaer for eksempel om å komme ut, skam, pride, sex og om å ha gode allierte rundt seg.

Reserver boka i Bibliofil her.