Skeive tegneserier

Skeive tegneserier

Glad i tegneserier? Hva med å lese noen skeive tegneserier! Felles for alle er at de har en eller annen for for “skeivhet” i seg, men de kommer i mange former og sjangre. Fra den klassiske kjærlighetshistorien, til fantasy, sport og biografi. Her er det noe for alle.

Heartstopper-serien av Alice Oseman

Dette er en nydelig serie som handler om Charlie og Nick. Charlie er litt outsider og har opplevd å bli mobbet da han kom ut som homofil. Nick er i helt andre enden av den sosiale rangstigen på skolen og er blant de populære på fotballaget. Altså har vi den klassiske historien allerede. De kommer på samme gruppe og får snart en god tone sammen.

Serien har enkle og fine tegninger og treffer deg midt i hjertet. En helt nydelig serie du kan sluke på få timer. Serien består av 4 bøker på engelsk, men den første er blitt oversatt til norsk.

Reserver første boken i Bibliofil her.

Dragens øye-serien av Cha Sandmæl

Denne serien er ikke en klassisk skeiv serie, men har en hovedperson som er ikke-binær. Det er herlig å se mangfold i litteraturen.

Fantasyserien handler om Kha som er en Askealv og bor i et samfunn under jorden. Men en dag blir hen forrådt og må rømme fra samfunnet. På rømmen treffer hen en drage som blir en pålitelig kompanjong.

Det er foreløpig kommet to bøker i denne serien.

Reserver første bok i serien i Bibliofil her.

Laura Dean driver og dumper meg av Mariko Tamaki

Denne boken handler om Freddy som har et giftig forhold med Laura. Laura har dumpet Freddy flere ganger, men kommer alltid tilbake, og Freddy tar henne tilbake hver gang… Hun søker råd fra en kjærlighetsekspert og prøver å løsrive seg fra den onde sirkelen.

Nydelig tegneserie med flotte tegninger og med en klok og fin historie.

Reserver boken i Bibliofil her.

Nu klinger igjennom bartebyen av
Khaleel Etwebi

Khalid er flyktning og har begynt å studere i Trondheim. Som mange andre studenter prøver han å finne seg kjæreste og sin plass her i verden. Det samme gjør kameraten hans Mathias, som er trans. Begge har fedre som kommer fra et helt annet sted enn dem selv, og de prøver å finne sin egen vei.

Interessant tegneserie som tar opp mange viktige og aktuelle temaer som identitet, å være ny i Norge, handikap og seksualitet.

Reserver boken i Bibliofil her.

Check Please!-serien av Ngozi Kazu

Dette er en engelsk serie på to bøker som handler om Eric Bittle, aka Bitty. Han har begynt på College hvor han har fått plass på ishockeylaget. Bitty er ikke den typiske hockeyspilleren med hans lave figur og kjærlighet for å bake paier, men laget tar godt i mot han og han får venner for livet. Likevel kjenner han på det at han er skeiv og hvor skummelt det er å fortelle det.

En morsom og lettlest tegneserie om vennskap og presset man kjenner når man må prestere.

Reserver første bok i Bibliofil her.

Nimona av N.D. Stevenson

Nimona handler om den ikke så altfor onde Blekhjerte som en dag litt ufrivillig får en medhjelper, Nimona. Hun er sterk og lojal mot Blekhjerte, men vil helst bare drepe alt og alle, noe Blekhjerte ikke vil. Og, hun er en hamskifter som kan endre seg til hva enn hun vil, drage, neshorn eller katt, you name it. Rivalen til Blekhjerte er ridder Gyldenlem som en gang var veldig nær Blekhjerte før en skjebnesvanger ulykke skjedde, eller påstått ulykke, som drev dem fra hverandre.

En morsom og fartsfylt tegneserie som også kan rive i hjertet.

Reserver boken i Bibliofil her.

Husfred av Alison Bechdel

Alison Bechdel er en kjent lesbisk tegneserieskaper i USA, kanskje mest kjent for å stå bak Bechdel-testen (vet du ikke hva Bechdel-testen er? Les om den på Wikipedia!).

Husfred handler om hennes egen oppvekst på 1960- og 70-tallet. Hun vokste opp i et museumsaktig hus, med en dominerende far som drev gravferdsbyrå hjemmefra. Den forfengelige og humørsyke faren, som åpenbart var bi- eller homofil, var fanget langt inne i skapet etter å ha vokst opp i en tid hvor homofili ikke bare var tabu, men forbudt.

En vakker og sår oppvekstfortelling fra en dysfunksjonell familie, fortalt med ettertenksomhet, varme og humor.

Reserver boken i Bibliofil her.

Ti kniver i hjertet av Nora Dåsnes

En søt tegneserie i dagbok-format som handler om Tuva som forelsker seg både i Marcus, Martinus og Mariam, men går det an?

En historie om den unge kjærligheten og å finne ut av hvem man selv er og hvem forelsker seg i. Om hvem som er dine ekte venner, prøvelser og å komme ut av skapet.

Reserver boka i Bibliofil her.