Ungdom anbefaler

Ungdom anbefaler

Johanne og Aurora har hatt arbeidsuke på hovedbiblioteket, og anbefalt sine favorittbøker!

The hate u give

Av Angie Thomas

I denne boken blir vi bedre kjent med tenåringsjenten Starr Carter. Hun er vokst opp i et miljø der vennene hennes er hvite, mens hun og familien er mørke. Denne ungdomsromanen er skrevet av Angie Thomas, og legger vekt på rasisme i dagens samfunn.

Starr går igjennom tunge tider etter og ha vært vitne til å se barndomsvennen Kahlil blir skutt og drept av en hvit politimann. Hun blir nødt til å gjøre noe, men risikerer å ødelegge vennskap og sette sitt eget liv i fare. Hun tar sjansen, og velger og stå opp for rasismen og familien sin.

Boken er basert på et sterkt tema som fortsatt er veldig relevant. Flere burde bli mer oppmerksomme, og behandle hverandre likt uansett hudfarge.

Anbefalt av Aurora

Reserver The Hate U Give i Bibliofil

Slepp meg

Av Kathrine Nedrejord

Slepp meg er en roman om vennskap, skrevet av Kathrine Nedrejord.

I boken møter vi Anna og Amanda, som alltid har vært bestevenner. Anna har slitt med å ta sine egne valg og har derfor latt Amanda bestemme. Selvtilliten hennes har bare blitt mindre og mindre, og hun bestemmer seg for å prøve å finne ut av hvem hun egentlig vil være.

Det oppstår fort problemer når Anna får seg kjæreste, og Amanda gjør alt hun kan for å ødelegge for henne.

Anbefalt av Aurora

Reserver Slepp meg i Bibliofil

Jag är supermann

Av Lars Mæhle

489 mil fra Aleppo er en av novellene i boka «Jag ar supermann». Boka er skrevet av forfatteren Lars Mæhle. I denne teksten møter vi Aya. Hun har flyktet fra Aleppo i Syria og til Sunndalsøra i Norge. Det er 489 mil fra hverandre. Hun fluktet sammen med familien sin. Bestefaren hennes strever med å huske, altså han er dement. Den første dagen blir han (bestefaren) borte. Aya prøver å finne han. Men klarer hun det? Det vil du få vite om du leser denne boken.

Anbefalt av Johanne

Reserver Jag är supermann i Bibliofil

Twilight

Av Stephanie Meyer

Boka er skrevet av Stephanie Meyer på engelsk. Det er også laget flere bøker i denne «serien». I tillegg til dette er det laget film om bøkene.

I boka møter vi blant annet Isabella (Bella) Swan. Hun har flyttet til en ny by, Forks. Det møter hun på en kjekk tenårings gutt, Edward Cullen. De ender popp med å bli ganske så godt kjent med hverandre og forelske seg. Noe som Bella ikke vet, er at Edward skjuler noe. Han er nemlig en vampyr. Men det er ikke bare Edward som skjuler noe, men det er flere …

Anbefalt av Johanne

Reserver Twilight i Bibliofil