Fagbøker om klimaendringer

Fagbøker om klimaendringer

Miljøuka skulle vært arrangert i Kristiansand denne uka, men på grunn av økt smitte, har den blitt utsatt til høsten. Vi har likevel samlet noen fagbøker om klima og global oppvarming slik at du kan lese deg opp før Verdens miljødag 5. juni. Du kan lese mer om Verdens miljødag, på FN sin nettside.

«Ok boomer» og andre ting du kan si til onkelen din om klima

Av Nora J. Heyerdahl

Har du også en onkel som fornekter klimakrisa? Denne boka gir deg et lynkurs i selvforsvar for klimahersketeknikker, og argumentasjonsteknikkene du trenger for å vinne din neste klimadiskusjon.

Reserver “Ok boomer” i Bibliofil

Verden på vippepunktet: hvor ille kan det bli?

Av Dag O. Hessen

Global oppvarming er et faktum. Med utgangspunkt i forskning, viser Hessen oss hvordan det står til med natur og klima, og hvor ille det kan gå hvis vi ikke gjør noe. Denne boka er en kraftfull appell om at vi må gjøre mer – og vi må gjøre det raskere.


Reserver Verden på vippepunktet i Bibliofil

Varm klode, kaldt hode: løsninger på klimakrisen

Av Anja Røyne

Det er viktigere enn noen gang å gjøre de riktige valgene, men hvilke muligheter har vi egentlig til å unngå de mest katastrofale konsekvensene av klimaendringene?

I denne boka kan du lese om hvordan teknologi kanskje kan være en del av løsninga på klimaproblemet, og hva disse løsningene vil kreve av oss.

Reserver Varm klode, kaldt hode i Bibliofil

Klimaopprøret: kunsten å hamle opp med tafatte politikarar, klimafornektande gubbar og andre nettroll som øydelegg framtida di

Av Gaute Eiterjord

Hvis ikke du, hvem? Hvis ikke nå, når? Denne boka gir deg svaret på de viktigste spørsmålene i klimakampen, forklarer hva forskerne egentlig sier, og hvordan du kan formidle denne kunnskapen videre.

Reserver Klimaopprøret i Bibliofil