Lese krim i påska?

Lese krim i påska?

Hvorfor leser så mange krim i påska? Vi har ikke funnet noe godt svar på det, men det er en god unnskyldning for å forsvinne inn i det skumle og spennende. Her er en blanding av krim og thrillere som kan slukes i påska!

En av oss lyver
Av Karen M. McManus

Fem ungdommer må sitte igjen etter skoletid, men bare fire av dem kommer ut igjen. Einstøingen Simon dør i klasserommet, men dødsfallet skyldes ikke noen ulykke. Simon har spredd rykter om de andre elevene på skolen gjennom en app, og dagen etter gjensitting hadde han planer om å legge ut saftige avsløringer om klassekameratene sine. Derfor er de alle mistenkte. Alle har hemmeligheter, men hvor langt er man villig til å gå for å holde på dem?


Mørke rom
Av Gillian Flynn

Dette er, som tittelen antyder, en mørk fortelling. Den handler om Libby som prøver å leve videre etter at hele familien hennes ble brutalt drept da hun var liten. Det vil si: hele familien bortsett fra broren hennes som er dømt for drapene. For å tjene penger begynner hun å ta oppdrag fra en gruppe som mener broren er uskyldig og som kjemper for å renvaske ham. Til slutt kommer hele historien fram, og den er, om mulig, enda mørkere enn hun trodde.


Rød som blod
Av Salla Simukka

En videregåendeelev blir innblanda i narkohandel og bokstavelig talt blodige penger. Det skjer noe hele tiden, og denne brutale fortellingen står aldri stille.

Her får du hele tre boktips i ett – Salla Simukka har nemlig skrevet en hel trilogi med krim for ungdom: Rød som blod, Hvit som snø og Svart som ibenholt.


Kvinnen i vinduet
Av A. J. Finn

Hva gjør du når du har sett noen bli drept, men ikke kan stole på dine egne sanser? Og hvordan kan du få andre til å tro deg? Anna ser en kvinne bli drept gjennom vinduet, men så viser det seg at kvinnen lever. Hvordan kan det ha seg? Har det virkelig blitt begått et drap, eller ligger problemet i Annas hode? Dette er en psykologisk thriller full av spenning og paranoia.


Hercule Poirot – Mord på Nilen
Av Isabelle Bottier & Callixte, basert på en roman av Agatha Christie

Du har sikkert sett ham på tv, den velkledde og selvgode mannen med svært symmetrisk bart og fransk aksent? Vi snakker selvfølgelig om Hercule Poirot, en av de mest berømte detektivene i litteraturhistorien.

Poirot er på ferie på en dampbåt i Egypt, når en av passasjerene, Linnet Ridgeway blir funnet skutt og drept ombord på båten. Det viser seg at alle passasjerene har minst ett motiv for å ha drept henne, og etterforskningen blir desto vanskeligere for Poirot.

Dette er en krimklassiker i tegneserieformat!